10 Reistips vakantie Isla Margarita

1. Waar je Euro’s veel waard zijn!

Jazeker, op het vakantie-eiland Isla Margarita is je Euro heel veel waard. Een biertje kost bijv. € 0,35, een liter benzine € 0,04 (!) en een fles rum € 2,75. Zelfs een auto huren is voordelig: € 28,00.

2. Nog meer belastingvoordeel!

Het állergoedkoopste op Taxfree Margarita zijn luxe goederen, cosmetica, elektronica, designer zonnebrillen, merkkleding, pennen, kostbare horloges en juwelen. Deze artikelen kosten op Margarita zelfs 25% minder dan bij See Buy Fly Taxfree op Schiphol! Niet te weinig Euro’s meenemen dus, want je kunt hier je slag slaan.

3. Isla Margarita is het Benidorm van de Caribbean.

Isla Margarita, het eiland voor de kust van Venezuela, is uitgegroeid tot een favoriete bestemming van de steeds verder vliegende vakantiegangers, die strand , zee en zon zoeken. Wat dat betreft is het te vergelijken met Spanje en wordt het daarom zelfs wel ” Het Benidorm van het Caraïbische gebied” genoemd. Maar er is natuurlijk wel een verschil: het is exotischer en erotischer. In de strandpaviljoens opzwepende muziek en heupwiegende vrouwen.

4. 365 dagen zon per jaar (echt waar)!

Vroeger was Isla Margarita het eiland van piraten, die er parels zochten. Beide zijn verdwenen, evenals de oorspronkelijke bewoners, de Guaiqueri-Indianen. Er komen nog wel veel avonturiers die het leven niet meer zo zwaar nemen en willen genieten. Daarvoor is het eiland ideaal. Behalve vanwege de levensstijl, ook wegens het heerlijke klimaat; 365 dagen per jaar zon (en dat klopt echt) , een voortdurende verkoelend briesje en aangename temperaturen van gemiddeld 27 graden (lucht) en 25( voor het water).

5. Het eiland bestaat uit twee delen.

Het kleinste daarvan, Macanao, is vlak, nauwelijks bewoond en vooral een natuurgebied. Toch is ook dit gebied interessant vanwege de sfeer van een western met de vele cactussen en de primitieve vissersdorpjes. Het leven speelt zich af op het andere deel, dat tweemaal zo groot is en snel wisselende landschappen heeft. Daar ligt in de bergen in het midden Asunción, de hoofdstad en cultureel centrum. Porlamar heeft een kasteel Santa Rosa, met intact zijnde verdedigingsmuren. Je waant je terug in de tijd.

6. Palmstrand in Playa el Agua

Playa el Aqua biedt beslist het allermooiste palmstrand van Isla Margarita. Gezellige strandpaviljoens, heerlijk ongedwongen rustig, hotels die duur Caraibisch aandoen, je ontdekt meteen dat dit echt relaxen is. Alles mag, niets moet, zolang je het maar naar je zin hebt. Overdag volop strandfun en ’s avonds heerlijk genieten in een van de restaurants van de zwoele tropische avond.

7. Duiken in Playa Puerto Cruz.

Puerto la Cruz is een van Venezuela’s mooiste toeristenplaatsen. Puerto la Cruz strekt zich uit langs het mooie Pozuelos Bay, waar je een fantastische vakantie zult beleven. Puerto la Cruz kan zich gemakkelijk meten met de Franse zuidkust, terwijl de temperatuur veel aangenamer is. De schitterende baaien met witte stranden, de fantastische boulevard met vele terrasjes, restaurants en bars, het uitbundige uitgaansleven, dit alles staat borg voor een exotische vakantie. De luxe jachthaven is een begrip in deze streken en vooral het heldere water. Met watertaxi’s verken je het gebied, en je vindt hier de vlakbij gelegen rotseilandjes en parelwitte stranden, met exotische namen als Isla de Plata (het zilverstrand) en La Pascina (het zwembad).

8. Daverend uitgaansleven vind je in Porlamar.

Zonder twijfel de belangrijkste stad van ons Pleasure Island, Isla Margarita, met 15000 inwoners. Porlamar combineert levendig en uitermate vriendelijk geprijsde winkels, met een zwoel en uitbundig uitgaansleven. Nergens in de Caribbean vind je zo’n gezellige sfeer, zoveel kleurrijke winkels. En dit alles voor scherpe taxfree prijzen. Het straatbeeld van Polamar is beslist de moeite waard. Je ziet er vriendelijke lokale bevolking, van aantrekkelijke lokale schonen tot de karakteristieke en gegroefde gelaten van de straatventers.

9. Vlieg naar Venezuela!

Ook zijn dagtochten per vliegtuig naar de binnenlanden van Venezuela mogelijk, bijvoorbeeld naar Salto del Angel, met 1000 meter de hoogste watervallen ter wereld, gelegen in een dicht onbegaanbaar oerwoud.

10. Zeker niet duur.

Als je bedenkt wat je allemaal kunt meemaken tijdens je vakantie op Isla Margarita, is een vakantie hier echt niet duur. Bovendien, met alle voordeeltjes die je hier kunt halen, verdien je je vakantie zowat weer terug. Voor zo´n € 900 heb je een te gekke vakantie! Houd rekening met een bedrag van ongeveer € 750,00.