Excursies Venezuela

Hiking tocht op Isla Margarita

Voor de avonturies, sportievelingen en natuurliefhebbers is de hiking tocht een echte aanrader. Een lokale berggids neemt u mee op deze schitterende wandeltocht in de bergen van Isla de Margarita.

Deze hikingtocht brengt u naar de toppen van de bergen van natuurpark Sierra Copey, terwijl u onderweg geniet van de ongerepte natuur. De gids vertelt u onderweg over de flora en fauna, en zorgt tijdens het wandelen voor de drankjes en verse vruchten zoals; mango’s, papaya’s en kokosnoten. Via een rivierbedding, rotspartijen en kleine plantages komt u na zo’n 2 uur wandelen aan bij een prachtige boerderij gelegen op de top van de berg. Vanaf deze boerderij heeft u een geweldig uitzicht en krijgt u de mogelijkheid allerlei heerlijk lokale versnaperingen te proberen zoals verse vruchtensappen en andere lekkernijen. Vervolgens wordt er nog een klein stukje naar boven gewandeld om vanaf de top te genieten van een fantastisch panorama over Margarita tot aan het nationale natuurpark la Restinga. Bij helder weer kunt u in de verte de bergen van het schiereiland Macanao zien.

Voor wie eens wat anders wil én sportief is aangelegd, is deze hikingtocht een absolute aanrader. (Inclusief: Transfers, drankjes, Venezolaanse gids)

Duiken bij Los Frailes

Op Isla de Margarita zijn verschillende duik en snorkel locaties te vinden maar de bekendste is toch zeker de eilandengroep Los Frailes. De eilanden bevinden zich op circa 45 minuten varen van Playa el Agua. Via verschillende duikscholen is het mogelijk om deze excursie te boeken, u maakt hierbij twee duiken op verschillende locaties.

In de ochtend wordt u opgehaald om per boot af te reizen naar Los Frailes. Na een korte stop bij een afgelegen huis op een van de eilanden, gaat u de eerste duik maken in een rustige baai. Na de eerste duik keert u terug naar het huis om te genieten van een heerlijke lunch. De tweede duik vindt plaats op een andere locatie en na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Naast prachtige vissen zult u tijdens deze excursie ook kennis maken met de vele pelikanen die rondom de eilanden leven. De bemanning en instructeurs spreken goed engels en helpen u graag om er een onvergetelijke dag van te maken.

Mocht u nog nooit gedoken hebben en dit een keer willen proberen dan krijgt u eerst een training (theorie en praktijk) in een zwembad om daarna een duikexcursie naar Los Frailes te ondernemen.

Canaima en Angel Falls

Deze tocht brengt u naar het Nationaal park van Canaima, opgericht op 13 juni 1962. Destijds had het een oppervlakte van 10.000 km², maar is in 1975 uitgebreid tot de huidige 30.000 km² en daarmee een van de grootste natuurparken ter wereld.

Een groot deel van Nationaal park Canaima bestaat uit een door dalen doorkliefde hoogvlakte. Kenmerkend hierbij zijn de tafelbergen van zandsteen die ongeveer 65% van het gebied bestrijken. Op de hoogvlakten heeft zich een unieke flora en fauna ontwikkeld. De hoogvlakten hebben een ander klimaat doordat ze geïsoleerd liggen van het regenwoud. Enkele bijzondere diersoorten in nationaal park Canaima zijn het reuzengordeldier, de reuzenotter en de tweevingerige luiaard.

In het Canaima Nationaal park vindt men verschillende indrukwekkende watervallen. Een legende van de Pemon Indianen verteld dat dit de plek is van de duivel Kanaimo. Tijdens het begin van de 20ste eeuw werd Canaima druk bezocht door goud en diamant zoekers. De Amerikaanse piloot Jimmy Angel was een van hen en tijdens een noodlanding op de berg Auyantepuy had hij als eerste buitenstaander het uitzicht op de allerhoogste waterval ter wereld. Deze waterval werd later Angel Falls genoemd.

De vlucht naar het park bedraagt ongeveer 2 uur en u vliegt langs de hoogste waterval ter wereld Angel Falls (Salto Angel). Als het weer het toelaat dan kunt u prachtige foto’s nemen vanuit het vliegtuig. Mocht het zicht op de heenweg niet goed zijn, dan zullen de piloten op de terugweg nog eenmaal langs de Angel Falls vliegen.

Aangekomen in het park wordt u eerst begeleid naar kamp Canaima, een luxe resort gelegen aan de Lagune. Hier gaat u onder begeleiding van een Engels-Duits sprekende gids een tocht maken over de lagune van Canaima, vlak langs de vier watervallen.

Aan het eind van de boottocht gaat u aan land een wandeling maken naar Salto el Sapo (kikkerwaterval), hier kunt u achter (of door) de waterval heen lopen. Een spectaculaire ervaring waarbij u zich in een compleet andere wereld waant.

Inclusief: Transport van hotel naar vliegveld en retour, lunch en drinken (niet alcoholische dranken)
Exclusief: Luchthavenbelasting en entree nationaal natuurpark. (Niet vergeten: Origineel paspoort en foto/video camera mee te nemen.)